Personal profile

Profile

Min forskning koncentrerer sig om danskernes kostvaner i forhold til sundhedsmål for kosten. Herunder analyser af kostmønstre – hvad karakteriserer grupper med usunde eller sunde kostvaner.

Jeg har rådgivningsopgaver, som har fokus på risikovurdering af andre stoffer end næringsstoffer samt rådgivningsopgaver til støtte for ernæringsoplysning.

Other information

Efteruddannelse

2008
- Academic writing, DM, København
- Personlig power, Ingeniørforeningen, København

2005
- Kemometri, Den Kongelige Veterinær- og Landbohøjskole
- Introduction to SPSS, Ph.D. kursus, Københavns Universitet
- Forhandlingsteknik, personlig udvikling m.m. (tillidsrepræsentantkurser), Ingeniørforeningen, København

2003
- Content Management System, Dynamic Web. Uddannelse til lokalredaktør af www.dfvf.dk, Mærsk Data, København

2002
- Coaching, Dansk Magisterforening, København

1998
- Diverse superbrugerkurser (Excell, Word, Access, Powerpoint) i forbindelse med Fødevaredirektoratets oprettelse

1995
- Projektledelse, København

1994
- Academic writing, Ph.D.kursus, Dansk Magisterforening København
- Advanced Course in Nutritional and Lifestyle Epidemiology, Wageningen, Holland

1993
- Grundlæggende statistik, DIEU

1989
- Kursus i voksenpædagogik (undervisning og rådgivning), 4 uger, Tune Landboskole


Censorvirksomhed, vejleder

Medlem af censorkorpset i Levnedsmiddelvidenskab ved KU-Life (tidl. KVL) siden 1997 Censor ved Slagteriskolen 1993-1995 i ernæring
Vejleder af specialestuderende ved Forvaltningshøjskolen, Suhr´s Seminarium m.m.


Medlem af arbejdsgrupper, redaktørgrupper m.m. i forbindelse med udredninger/rådgivning

- Projektleder og koordinator af Nordisk arbejdsgruppe vedr. monitorering af kost, fysisk aktivitet og overvægt, 2007-2010.
- Task Force on Food Consumption. Eurostat. Danmarks repræsentant, 2007.
- Ingeniørens Fødevaretillæg. Medlem af redaktionspanelet, 2005 -.
- Task Force on Food Consumption. Eurostat. Danmarks repræsentant, 2005.
- Dialog projekt – DFVF i dialog med virksomheder om fremtidigt samarbejde. Medlem af arbejdsgruppen. 2005.
- Familie- og Forbrugerministerens tænketank for partnerskaber om sund mad og motion. Medlem af tænketanken, 2004-2006.
- Kost og ernæring. Medlem af den tværgående medarbejdergruppe, 2004-
- Kundskabsprojektet Nordic Plate. Medlem af arbejdsgruppe under Nordisk ministerråd, 2002-2004.
- Køn og sundhed. Medlem af den tværministerielle arbejdsgruppe under Regeringens ligestillingsarbejde, 2003.
- Hjemmesiden ”www.altomkost.dk” - medlem af redaktionsgruppen, 2002-2003.
- Indsatsgruppe ”Kostvaner og indtagsvurdering”. Indsatskoordinator for gruppens beskrivelse på Institut for fødevaresikkerhed og ernærings hjemmeside m.m. 2003.
- Mainstreaming. Medlem af projektgruppen under Fødevareministeriets ligestillingsprojekt, 2002-2003.
- Norbagreen. Medlem af arbejdsgruppe vedr. måling af frugt- og grøntindtag i Norden og Baltikum under Nordisk Ministerråd, 2001-2003.
- Projektleder af den landsdækkende kostundersøgelse 2000-2003.
- Nordgrønt. Medlem af arbejdsgruppe vedr. behovet for måling af frugt- og grøntindtag i Norden og Baltikum under Nordisk Ministerråd, 1998.
- Frugt og grøntsager. Anbefalinger for indtagelse. Veterinær- og Fødevaredirektoratet. Medlem af arbejds- og redaktørgruppe, 1998.
- Helhedssyn på mælk og andre mejeriprodukter. Levnedsmiddelstyrelsen – Medlem af arbejds- og redaktørgruppe, 1994.
- Codex committee on nutrition and foods for special dietary uses. Medlem af Levnedsmiddelstyrelsens udvalg for særlig ernæring i forbindelse med Codex Alimentarius, 1990-1993.
- Helhedssyn på frugt og grøntsager, Levnedsmiddelstyrelsen – Medlem af arbejds- og redaktørgruppe, 1990.

Research areas

Main research is devoted to investigation of nutritional profile of the dietary habit of children, adolescents and adults. Dietary patterns and their effect on nutritional status are investigated.
Advisory tasks deal with risk assessment of additives, contaminants etc. as well advisory tasks to support nutrition

Expertise related to UN Sustainable Development Goals

In 2015, UN member states agreed to 17 global Sustainable Development Goals (SDGs) to end poverty, protect the planet and ensure prosperity for all. This person’s work contributes towards the following SDG(s):

  • SDG 2 - Zero Hunger
  • SDG 3 - Good Health and Well-being
  • SDG 8 - Decent Work and Economic Growth
  • SDG 10 - Reduced Inequalities
  • SDG 12 - Responsible Consumption and Production

Education/Academic qualification

Cand. brom., Landbohøjskolen

… → 1989

Ernæringsfysiolog (B. Sc.), Universitetet i Oslo

19861987

Keywords

  • User defined:

Fingerprint

Dive into the research topics where Sisse Fagt is active. These topic labels come from the works of this person. Together they form a unique fingerprint.
  • 1 Similar Profiles

Collaborations and top research areas from the last five years

Recent external collaboration on country/territory level. Dive into details by clicking on the dots or