If you made any changes in Pure these will be visible here soon.

Personal profile

Profile

Anne Haxthausen er ekspert i matematiske metoder og sprog til software udvikling. Hendes forskning bidrager med forbedrede metoder til at udvikle sikkert og pålideligt software. Hun var en af nøglepersonerne i flere EU projekter (Esprit projekterne RAISE, LaCoS, CoFI, FMERail), hvor hun var med til at designe adskillige modelleringssprog og softwareudviklings-metoder, samt anvende disse. Hun har igennem de sidste 20 år haft særlig fokus på jernbaner: er leder af DTU Railway Verification Group, har været med til at starte European Technical Working Group on Formal Methods in Railway Control og har bl.a. udviklet nye formelle metoder specielt dedikeret til at bidrage til sikker jernbanetransport. Hun er international anerkendt for sin transportforskning og samarbejder med mange europæiske universiteter.  Hun har de sidste 5 år været en af nøglepersoneren i forskningsprojektet RobustRailS, støttet af Innovationsfonden. Hun har også ydet forskningsbaseret rådgivning og arrangeret workshops og kurser for  Banedanmark og Trafikstyrelsen.
         Anne Haxthausen er lektor i software udvikling ved DTU Compute. Hun er uddannet som civilingeniør i anvendt matematik på DTU i 1985 og tog licentiatgraden i datalogi ved Datateknisk Institut på DTU i 1989. Anne Haxthausen var derefter ansat i dansk industri i perioden 1988-1994, først ved Dansk Datamatik Center og siden i Computer Resources International. I 1995 vendte hun tilbage til DTU som adjunkt og har været lektor her siden 1997, først på Institut for Informationsteknologi, siden på Informatik og Matematisk Modellering  og i dag på DTU Compute. Sideløbende har hun desuden været tildelt gæsteprofessorater ved et japansk forskningslaboratorium i 1993, ved Universite Paris i 2005 og University of Florence i 2017.
        Hun har publiceret mere end 70 videnskabelige artikler og er medforfatter til fire bøger. Hun blev tildelt Lektor Marie Løngaards rejselegat på (115.000 kr) i 1998 og United States Information Agency tildelte hende en tre ugers rundrejse at besøge forskningsinstitutioner i USA i 1999.

Other information

See link to CV and publication list.

Research areas

Formal methods and specification languages, semantics, safety critical applications, cyber physical systems such as railway control systems.

Keywords

  • User defined:
  • formal methods
  • software engineering
  • safety-critical
  • formal specification
  • verification
  • RAISE
  • railway applications

Fingerprint

Dive into the research topics where Anne Elisabeth Haxthausen is active. These topic labels come from the works of this person. Together they form a unique fingerprint.
  • 1 Similar Profiles

Collaborations and top research areas from the last five years

Recent external collaboration on country/territory level. Dive into details by clicking on the dots or