Personal profile

Profile

En af de største flaskehalse, der forhindrer en kommerciel udnyttelse af integrerede optiske kredsløb, er problemet med at koble lys effektivt mellem dele, der er meget forskellige i størrelsesskala. F.eks. kan nævnes forskellen i størrelse mellem optiske fibre (mikrometre i diameter) og fotoniske bølgeledere (hundrede nanometre i tykkelse). I et nyt projektforslag er formålet at skabe komponenter baseret på negative indeksmaterialer, der effektivt kan koble lys til og fra optiske bølgeledere, som har bølgelederkerner af forskellig størrelse. Negative indeksmaterialer (NIM) er kunstigt strukturerede materialer med tunede egenskaber, således at der kan opnås ”unaturlige” opførsler for visse bølgelængder af lyset. I bølgelederkoblere vil man kunne opnå at bryde lysbølgen den ”forkerte” vej og at forstærke dæmpede bølger, som normalt dæmpes eksponentielt. Ved at udnytte disse to egenskaber vil man kunne opnå en bedre opløsning end ved brug af klassisk optik og gøre det muligt at fokusere det indfaldne lys til et punkt, der i størrelse matcher modtagerdelens bølgelederkerne. En NIM-komponent vil ikke kun mindske den typiske længde af koblingsregionen fra hundrede af mikrometre til få mikrometre, men vil også kunne være integreret på chippen og dermed forenkle koblingen.

Expertise related to UN Sustainable Development Goals

In 2015, UN member states agreed to 17 global Sustainable Development Goals (SDGs) to end poverty, protect the planet and ensure prosperity for all. This person’s work contributes towards the following SDG(s):

  • SDG 7 - Affordable and Clean Energy

Education/Academic qualification

Physics, Belarusian State University

19771982

Keywords

  • User defined:
  • metamaterials
  • FDTD

Fingerprint

Dive into the research topics where Andrei Laurynenka is active. These topic labels come from the works of this person. Together they form a unique fingerprint.
  • 1 Similar Profiles

Collaborations and top research areas from the last five years

Recent external collaboration on country/territory level. Dive into details by clicking on the dots or