Udvinding af naturlige antioxidanter fra tang

Press/Media: Press / Media

Description

Jeg fortalte lidt om hvad antioxidanter er og hvorfor de tilsættes til bl.a. fødevarer ud fra et fødevareproduktionsaspekt (mindske harskning af fedt/olie). Jeg nævnte syntetiske antioxidanter så som BHT og EDTA, samt fortalte om den mest almindeligt naturlige antioxidant, tocopherol (vitamin E), som anvendes i fødevareindustrien. Der ud over sagde jeg at problemet med tocopherol er at den ikke er effektiv i alle fødevarer og at effekten afhænger af fødevaren og de ingredienser der er i den. Derfor vil man gerne finde naturlige antioxidanter som er effektive i en bredere vifte af fødevarer.
Jeg har sagt at der forskes i at finde flere kilder til naturlige antioxidanter fra bl.a. tang (bruntang), fordi der er restriktioner på de syntetiske da disse har vist sig at have en negativ sundhedsmæssig effekt i høje koncentrationer.
Jeg fik sagt at udvinding af antioxidanter fra tang stadig er ret nyt og at processen endnu ikke er rentabel. Nu er første skridt bare at finde ud af om man kan og hvilke anvendelsesmuligheder er der for disse antioxidanter.
Period14 Feb 2017

Media contributions

1

Media contributions

 • TitleUdvinding af naturlige antioxidanter fra tang
  Media name/outletBerlingske
  Media typePrint
  Date14/02/2017
  Producer/AuthorAgnete Christiansen
  PersonsDitte Baun Hermund