The Haiti /Nepal Cholera connection

Press/Media: Press / Media

Description

Generelt fortalte jeg
1) Hvorfor vi startede studiet! Forbi vi var startet på CGE og teknologien nu var til rådighed og relativ billig.

2) Hvordan vi fik kontakt med Nepal! Igennem vores langvarige engagement med WHO GFN og træning i BKK.

3) Hvilke resultater vi fik! Gennemgik min gamle præsentation som er præsenteret på en konference i UK samt diverse Vc artikler som støtter vores analyse / konklusioner.

4) Hvordan kollegaerne i Nepal reagerede på konklusionen og resultaterne.

5) Om UN har kontaktet DTU – hvilket de ikke har gjort.

6) Situationen hvor UN bruger India og Nepal som bidragsydere til operationer – dette i forhold til at opretholde / lønne hæren i disse lande.

7) Der blev spurgt om stammerne var identiske! Jeg svarede at tre stammer fra Nepal var identiske med dem fra Haiti i forhold til den brugte teknologi som er ”state of the art”.

8) At det er muligt at der er stammer der vil være ”mere” identisk. Yderligere vigtigheden af epidemiologien i sådanne studier – både lab og epi data skal kunne understøtte konklusionen.

9) Yderligere forklarede jeg at stammerne fra Nepal var fra flere forskellige kloner – altså oprindelser. Hvorimod dem fra Haiti, alle var fra samme klon. Herudover det epidemiologiske link: udbrud i Nepal, Haiti uden sanitære forhold, soldaternes ankomst, dumpning af affald i floden, first case, etc…

10) Nævnte at vi ikke havde det ultimo svar – altså en prøve fra soldaterne! Bruget termen ”search of the smoking gun” så røgen (identiske isolater fra Nepal) men fandt ikke pistolen (prøven fra soldaterne på Haiti).

11) Jeg blev spurgt om skyld. Sagde at man ikke kunne skyde skylden på Nepal. Det kunne lige så godt være sket fra et andet udviklingsland som er disease hot spot og som ofte sender UN kontingent. Der var ikke tænkt på forbyggelser.

12) Jeg nævnte screeninger, vacc før udsendelser fra disse lande som forebyggelse.

13) I forbindelse med screening – fortalte jeg en del om mulighedenerne i metagenomics – om fly projektet, Kibera, CPH og Global sewage.

Subject

The Haiti /Nepal Cholera connection

Period30 Jun 2016

Media contributions

1

Media contributions

 • TitleThe Haiti /Nepal Cholera connection
  Media name/outletIllustreret Videnskab
  Media typePrint
  Date30/06/2016
  Producer/AuthorAntje Poulsen
  PersonsRené S. Hendriksen