Sild eller rejer? Gør dine indkøb mere klimavenlige

Press/Media: Press / Media

Description

Erstatter du kød og fisk med vegetabilske fødevarer som bælgfrugter, kan du skære klimabelastningen ned med cirka 20 procent ifølge DTU Fødevareinstituttet.

Men at spise klimavenligt behøver ikke at være et fuldstændigt farvel til udvalgte fødevaregrupper. Du kan skære et par procent af din klimaregning bare ved at efterleve de danske kostråd og næringsstofanbefalinger.

Hvis du spiser efter anbefalingerne - og beholder kød og fisk i din kost - så kan du skære din klimabelastning med omkring 20-30 procent ved at vælge blandt fødevarerne med de laveste klimaaftryk, oplyser DTU Fødevareinstituttet.

Zoomer man ind på eksempelvis fisk fra havet, er der meget store forskelle på CO2-udledningen. Det samlede klimaaftryk for et kilo muslinger er på 0,1 kilo CO2, mens det for et kilo hummer er 20,2 kilo.

Kilde: Ritzau Fokus

Period16 Dec 2019

Media coverage

1

Media coverage