Salmonella Enteritidis PT 21 i æg

Press/Media: Press / Media

Description

På spørgsmålet om betydningen af at vi står overfor en mere aggressiv type: jeg forklarede at jeg ikke mente at der var tale om det, men mere sandsynligt nedsat modstandskraft hos dyrene der førte til sygdom. At forbrugerne mest sandsynlig ikke har noget værre at frygte fra denne type i forhold til andre salmonella typer ved evt tarminfektion.

Pasteurisering: Jeg forklarede at temperatur tid vinduet er snævert for varmehandlingen dat produktet ikke skal ødelægges. At der er gode guidelines at lægge sig op af. At det for det meste er tilstrækkeligt for et sikkert produkt men at kimtallene kan blive så høje at pasteuriseringen ikke kan klare det (Kun dette sidste udsagn blev bragt) .

At vi opnået særstatus og salmonellafrihed i EU ved et bredt samarbejde mellem myndigheder, industri og forskning.

At der kan opstå smitte alligevel (2-4 flokke om året )og at vores kontrolsystem er gearet til at kunne takle det - dette er et eksempel.

At det er unikt internationalt, at vi har flyttet salmonellastatus i produktionen til der hvor vi er i dag.


TVavisen 22/8 2014

Subject

Salmonella Enteritidis PT 21 i æg

Period22 Aug 2014

Media contributions

1

Media contributions

  • TitleSalmonella Enteritidis PT 21 i æg
    Media name/outletDR1, Tv-avisen
    Media typeTelevision
    Date22/08/2014
    Producer/AuthorSigga Nolsøe
    PersonsSøren Aabo