Mættede fedtsyrer

Press/Media: Press / Media

View graph of relations

Description

Journalisten vil lave endnu et indlæg på grundlag af en samtale, vi har haft tidligere. Denne gang bliver jeg citeret for følgende:

”Ifølge Heddie Mejborn, seniorrådgiver ved DTU Fødevareinstituttet, er det en god idé at skelne mellem mættet og umættet fedt. Det mættede fedt får man især fra animalske kilder, mens det umættede fedt typisk kommer fra planter.

Mange kan med fordel skære ned for det mættede fedt, fortæller hun.

- Man skal ikke være så bange for fedt, at man ikke tør spise det. Kroppen har også brug for fedtsyrer. Overordnet siger man, at man ikke skal have under 25 procent af energien i kosten fra fedt. For så kan man komme til at mangle de essentielle fedtsyrer, som man skal have i kosten, fordi man ikke kan lave dem selv, siger Heddie Mejborn.

Hun tilføjer, at ifølge de Nordiske Næringsstofanbefalinger bør maks ti procent af energien komme fra de mættede fedtsyrer.”

Period24 Aug 2017

Associated person

References

TitleSkær ned på de mættede fedtsyrer
Degree of recognitionNational
Media name/outletRitzau Fokus
Media typeWeb
CountryDenmark
Date24/08/2017
Producer/AuthorAnna Raabæk
PersonsHeddie Mejborn
Download as:
Download as PDF
Select render style:
ShortLong
PDF
Download as HTML
Select render style:
ShortLong
HTML
Download as Word
Select render style:
ShortLong
Word