Kokosolie’s fortræffelige egenskaber

  • Heddie Mejborn

Press/Media: Press / Media

Description

Artiklen skal handle om kokosolies sundhedsmæssige egenskaber. ’En-eller-anden’ har skrevet på nettet, at et australsk studie viser, at kokosolie kan helbrede tarmkræft. Jeg foreslog journalisten, at han bad dem, der siger at det er sundt, om at dokumentere deres påstand, så vil jeg forholde mig til dokumentationen, i stedet for at jeg skal bruge tid på at argumentere for, at det er det ikke. Han har dog talt med Kræftens Bekæmpelse, som siger, at der ikke er dokumentation for at det helbreder tarmkræft!
Jeg bliver citeret for følgende:
”- Der er mange, der tror, at kokosolie er bedre at stege i end andre fedtstoffer, fordi det ikke bliver ustabilt under stegningen.
- Kokosolie er ikke fuldstændigt stabilt, det ændrer sig også, når det opvarmes. Men ligesom med eksempelvis olivenolie er det i en så ubetydelig grad at det ikke er sundhedsskadeligt.
Jeg ville personligt hellere vælge andre olier som eksempelvis rapsolie der indeholder alfalinolensyre der er en essentiel fedtsyre kroppen skal have tilført igennem kosten.”
Jeg har desuden sendt vedhæftede skriv om fedtsyrer i kosten, som journalisten evt. kan bruge som faktaboks.
Period18 May 2016

Media contributions

1

Media contributions

  • TitleKokosolie’s fortræffelige egenskaber
    Media name/outletTV 2 Digital
    Media typeWeb
    Date18/05/2016
    Producer/AuthorCHRISTIAN SEJER RASMUSSEN
    PersonsHeddie Mejborn