Klimadebatten får flere til at droppe kødet

Press/Media: Press / Media

Description

Sisse Fagt er seniorrådgiver på Fødevareinstituttet på Danmarks Tekniske Universitet, hvor hun forsker i danskernes madvaner og står for de nationale kostundersøgelser, hvoraf den seneste fra 2011-2013 viste et stigende kødforbrug.

“Både kød, æg og ost fik et pænt hop opad, og jeg tilskriver det primært de trends, der var dengang med palæomad og Atkins-kur, og den generelle hype med, at man skulle have masser af proteiner for at blive mæt og holde sig slank”, siger Sisse Fagt, som regner med, at kødforbruget vil være faldet, når resultaterne fra den kommende undersøgelse er klar i 2020.

“Efter den seneste undersøgelse er der kommet mere fart på klimadagsordenen, og der er opstået en klimaernæringsbevidsthed”, siger Sisse Fagt, som mener, at vi også spiser mindre kød, fordi vi efter den sidste kostundersøgelse har fået evidens for, at det er godt at holde igen med rødt kød og forarbejdet kød for at undgå kræft.

Kilde: Magisterbladet

Period18 Feb 2019

Media coverage

1

Media coverage