Indtag af kosttilskud

Press/Media: Press / Media

Description

Seniorforsker Anja Biltoft-Jensen er blevet interviewet på baggrund af en ny undersøgelse fra DTU Fødevareinstituttet af danskernes indtag af kosttilskud.

Hun har bl.a. fortalt, at det først og fremmest er kosten, der skal dække vores behov for vitaminer og mineraler og at man ikke kan løse en utilstrækkelig kost ved at spise kosttilskud, fordi kosten indeholder andre stoffer af betydning for vores sundhed.

Med hensyn til D-vitamin og jern for kvinder i den fødedygtige alder kan det måske være en god idé at tage et tilskud, hvis man har lav status, men så skal man være opmærksom på, at der kan være andre vitaminer i de tilskud man tager, fx zink og A-vitamin, som man så risikerer at få for meget af.

Multivitaminer, kan være problematiske for især børnene, dels fordi de er de flittigste brugere af multivitamin- og mineraltabletter tilskuddene lægger 100 pct oveni det man får fra kosten. De her tilskud ligger 100 pct. oveni kosten.

Et utilstrækkelig D-vitaminindtag giver risiko for knogleskørhed.

Period8 Mar 2016

Media contributions

1

Media contributions

  • TitleIndtag af kosttilskud
    Media name/outletBT
    Media typePrint
    Date08/03/2016
    Producer/AuthorAndreas Erboe Vestergaard
    PersonsAnja Pia Biltoft-Jensen