Er det korrekt, at indholdet af vitaminer og mineraler i vores fødevarer er lavere end tidligere pga. udpint jord og produktionsprocesser?
Under optagelsen er følgende nævnt:
- I FVST og DTU Fødevareinstituttets undersøgeler har ikke vist væsentlige ændringer over en 20-årig periode
- I vore undersøgelser indgår prøver, som tilsammen skal være dækkende for det som vi danskere køber i butikkerne. Vi udtager de enkelte sorter, så fordelingen afspejler salget. Derudover bliver prøverne udtaget henover hele året. Hvorved vi får evt. ændringer ved opbevaring med.
- Selvom der som nævnt ikke er fundet væsentlig ændringer i indholdet af vitaminer og mineraler generelt, så er der store sortsvariationer. Herunder nævnt nogle fakta omkring kartoffelsorter, samt æblesorter bl.a. Ingrid Marie i 50’erne og 00’erne.
- Omkring store mængder pesticider, nævnt det lave indhold i danske producerede fødevarer.
Indholdet af vitaminer og mineraler i vores fødevarer er lavere end tidligere