Grøntsager og børn

Press/Media: Press / Media

Description

Leveret tal for hvor mange børn der spiser nok frugt og grønt. Og desuden refereret til de råd, forskningen viser, er gode at give.

Som forælder skal man sørge for, at barnet får smagt på grøntsager, før de siger, at de ikke kan lide det, siger Sisse Fagt, seniorrådgiver i afdelingen for Risikovurdering og Ernæring ved DTU's Fødevareinstitut. Dog skal man lade børn smage mange gange på en fødevare, før man endegyldigt kan sige at barnet ikke kan lide fødevaren. Og smagspræferencer udvikler sig, så selvom et barn på seks år ikke kan lide en grøntsag, skal de smage på det igen, når de fylder syv eller otte, siger Sisse Fagt.
Det kan være en god idé at vælge frugt og grønt med mange forskellige farver, som ser indbydende ud for børnene, siger Sisse Fagt fra DTU Fødevareinstituttet. Det kan også være en god idé at koge grøntsager eller putte dem i ovnen i stedet for at servere dem rå. Børn tiltrækkes af sød smag fra de er helt små. Hvis man koger grøntsager eller laver dem i ovnen, kommer den søde smag frem og den bitre smag bliver tonet ned, siger Sisse Fagt. Børn er født med en præference for søde ting, fordi modermælken er sød og fed. Den sure og bitre smag som også findes i frugt og grøntsager skal tillæres i løbet af livet. Derfor kan man for eksempel servere søde cherrytomater, rød peber eller ovnbagte gulerødder for børnene eller være sikker på, at de rå gulerødder børnene tilbydes, er en sort, som smager sødt.
Period11 May 2016

Media contributions

1

Media contributions

  • TitleGrøntsager og børn
    Media name/outletRitzau
    Media typeWeb
    Date11/05/2016
    Producer/AuthorKristine Dam
    PersonsSisse Fagt