Gourmet og hurtig mad

Press/Media: Press / Media

Description

Sisse Fagt er seniorrådgiver ved DTU Fødevareinstituttet og med en baggrund som bromatolog og ernæringsfysiolog, forsker hun blandt andet i kostvaner og madtrends. Hun er ikke overrasket over i tendensen til, at gourmeten gør sit indtog i centrene.
Det kan, ifølge hende, skyldes sundhedsbølgen på den ene side, og en mere international bølge på den anden side. Fastfood er oprindeligt kommet fra USA, og danskerne har taget konceptet til sig, fordi det er nemt. Nu har vi så fundet ud af, at nemt ikke behøver være lig med usundt.
»Nogle har fået øjnene op for, at hurtig mad også kan være god mad og flere efterspørger sundere hurtigmad. LêLê har lavet flere mindre steder med gourmetagtig hurtigmad, og det er klart, at sådan noget rykker ind i storcenteret på et tidspunkt. De vil jo gerne lave den her helhedsoplevelse med biograf, mad og shopping«, siger hun.
Selvom hverken Fisketorvet eller LêLê har lyst til at sætte labels på hvilke gæster, de forestiller sig vil købe takeaway fra LêLê i centeret i fremtiden, så påpeger Sisse Fagt, at trenden særligt knytter sig til ét segment.
København eller storby-segmentet.
Trends starter typisk i storbyerne og spreder sig så ud i landet, hvis trenden ikke bare tiltaler en lille niche eller er en døgnflue.

Subject

Gourmet og hurtig mad

Period4 May 2015

Media contributions

1

Media contributions

 • TitleGourmet og hurtig mad
  Media name/outletPolitiken
  Media typePrint
  Date04/05/2015
  Producer/AuthorElisabeth Eskildsen
  PersonsSisse Fagt