Forbrug af surmælksprodukter, skyr m.m.

Press/Media: Press / Media

Description

At danskerne spiser skyr, fordi det er fedtfattigt, kan også læses ud af tal, fra de Nationale undersøgelser af danskernes kost og fysiske aktivitet som DTU Fødevareinstituttet har kigget på for Politiken. I perioden 2000-2013 har vi halveret vores forbrug af surmælksprodukter med en fedtprocent a la sødmælk, mens produkter med reduceret fedtindhold (1,5 %) er fordoblet. Mest bemærkelsesværdigt er dog forbruget af produkter med en fedtprocent på 0,5– herunder skyren. De er tidoblet.
”Det er en udvikling vi har set helt tilbage fra 60’erne. Folk skifter i takt med, at teknologien udvikler produkter, der minder meget om det, vi tidligere har spist, bare sundere. Det skete for sødmælken, da letmælken kom, og for letmælken, da minimælken kom. Det samme sker nu for yoghurt, fordi skyren, som både er fedtfattig og proteinrig, er kommet”, forklarer seniorrådgiver Sisse Fagt fra DTU Fødevareinstituttet.
Holder man sig til skyr naturel, er det fint i tråd med de officielle kostråd om at spise fedtfattige mejeriprodukter. Men:
”Folk behøver ikke al den protein. Vi får protein nok i vores kost. Derfor er særligt proteinrige mejeriprodukter ret ligegyldige. Proteinhypen er en unødvendig tendens”, understreger Sisse Fagt fra DTU Fødevareinstituttet.
Period19 May 2016

Media contributions

1

Media contributions

 • TitleForbrug af surmælksprodukter, skyr m.m.
  Media name/outletPolitiken
  Media typeWeb
  Date19/05/2016
  Producer/AuthorLine Felholt
  PersonsSisse Fagt