Press/Media: Press / Media

Description

Den ene artikel viser at man kan finde akrylamid i ristet malt.
Den anden viser at man kan finde akrylamid i ristet bygmalt, mere i det brunt ristede i forhold til det sortristede.
En forklaring på dette kan være, skriver de, en sammenligning med kaffe, dvs at ved længere tids ristning (af kaffe eller malt) udtømmes udgangsstoffet asparagin, samtidig med at det er vist, at det mørke pigment melanoidin kan reagere med akrylamid, så det reduceres.
For brødene tilsat malt gælder, at der er mindre akrylamid i de brød der er tilsat malt sammenlignet med ens brød men uden tilsat malt.
Når vi (og Fødevarestyrelsen) undersøger brød på det danske marked har vi ikke set forhøjede indhold af akrylamid i specifikke brødtyper.

Subject

Akrylamid
Period13 Mar 2015

Media contributions

1

Media contributions

  • TitleAkrylamid
    Media name/outletFoodculture.dk
    Media typeWeb
    Date13/03/2015
    Producer/AuthorClavs Mark Sylvest
    PersonsKit Granby