Press/Media: Press / Media

Description

Journalisten havde fundet forsknings-resultater, hvor man har fundet phthalater i vin, og ville vide om det er farligt eller ikke farligt. Jeg sammenlignede den højeste medianværdi fundet i vin på 0,3 mg/kg vin med DTU’s bud på aktionsgrænse (i kød), dvs. 0,08 mg/kg, hvor der er taget højde for kombinationseffekter med både phthalater og andre stoffer med samme virkning, Dette peger på at niveauet er ca. 4 gange højere end denne aktionsgrænse. Det betyder ikke direkte at det er farligt, men at det kan bidrage til risiko for effekt. MEN understregede adskillige gange at det er fostre og nyfødte, der er mest følsomme, og at gravide jo generelt frarådes at indtage alkohol – og at det nok er helt urealistisk at en gravid drikker en liter vin. Et enkelt glas vil indeholde ca. 0,04 mg og er dermed under vores (forsigtige) aktionsgrænse. Nævnte også at det dog er usikkert om der er en tærskelværdi for hormonforstyrrende stoffer og at det derfor er fornuftigt at mindske eksponeringen så meget som praktisk muligt.

Journalisten researcher til baggrund for en artikel. Hun vender tilbage mht. evt. citater.

Subject

Phtalater i vin
Period3 Apr 2014

Media contributions

1

Media contributions

  • TitlePhtalater i vin
    Media name/outletIngeniøren
    Media typePrint
    Date03/04/2014
    Producer/AuthorTine Heinricy
    PersonsUlla Hass