• Pia Knuthsen

Press/Media: Press / Media

Description

Journalisten efterlyste eksisterende forskningsmæssige viden/beviser bag berigelse af fødevarer med vitaminer og mineraler. Mente at der måtte foreligge ’en masse’ vi-den om sundhedsmæssige effekter heraf fra USA, som sikkert havde lang tids erfaring med berigelse.

Til orientering fortalte jeg kort om:
Vitaminer/mineraler og sundhedsmæssige behov:
I de nordiske næringsstofanbefalinger (NNR) er angivet anbefalede daglige indtag af div. vitaminer og mineraler (for raske). NNR revideres jævnligt ud fra den eksiste-rende videnskabelige litteratur.

Kostundersøgelser:
DTU Food har stor viden om hvad den danske befolkning spiser ud fra de jævnligt gennemførte kostundersøgelser.
Denne viden bruges bl.a. til at afdække, om behovet for de enkelte vitaminer og mineraler bliver opfyldt. Der er enkelte problemer, men behovene bliver i det store og hele pænt opfyldt.

Kostråd:
Hvis man spiser varieret i det daglige og følger kostråde-ne nogenlunde, bliver raske mennesker dækket godt ind ernæringsmæssigt set - også med vitaminer og minera-ler.

I øvrigt henvist journalisten til FVST for nærmere info om behandling af ansøgninger at tilsætte vitaminer og mine-raler til fødevarer.
– Han vil evt. vende tilbage til DTU Food derefter.

Subject

Berigelse af fødevarer med vitaminer/mineraler og den sundhedsmæssig baggrund for dette.
Period8 Aug 2014

Media contributions

1

Media contributions

  • TitleBerigelse af fødevarer med vitaminer/mineraler og den sundhedsmæssig baggrund for dette.
    Media name/outletDR
    Media typePrint
    Date08/08/2014
    Producer/AuthorBjarke Christensen
    PersonsPia Knuthsen