EU vil forbyde landbrugets mest sundhedsskadelige sprøjtemidler. Alligevel stiger mængden af dem i frugt og grønt på supermarkedernes hylder

Press/Media: Press / Media

Description

Seniorrådgiver ved DTU Bodil Hamborg Jensen er ikke bekymret for danskernes helbred, når det kommer til indtag af rester fra pesticider i maden.

»For de 10 stoffer, der findes hyppigst, har vi beregnet, at indtaget ligger mellem 0,007 til 0,6 procent af stoffernes ADI-værdi (anbefalet dagligt indtag, red.), hvilket indikerer, at med den regulering, stofferne har i dag, er der ikke en nævneværdig sundhedsmæssig risiko ved indtag af pesticiderne gennem fødevarer«.

Det kan hænge sammen med, at danskerne spiser en større andel af danske råvarer.

»Vores seneste overvågningsrapport viser, at finder vi de her stoffer, er det typisk i udenlandske produkter, så man kan jo spise dansk der, hvor det er muligt«, siger Bodil Hamborg Jensen.
Kilde: Politiken

Period24 May 2022

Media coverage

1

Media coverage