Energitæthed i måltider

Press/Media: Press / Media

Description

”Vores nationale undersøgelser af danskernes kost viser, at en gennemsnitlig dansk kost er mere energitæt end den anbefalede kost", fastslår Jeppe Matthiessen, seniorrådgiver ved Afdeling for Risikovurdering og Ernæring på DTU Fødevareinstituttet.
”Hvor kampagner tidligere reducerede danskernes fedtindtag, er folk i dag mere opmærksomme på at begrænse indtaget af kulhydrater. Men når fedtindtaget stiger, stiger energitætheden også. Fedt er det mest energitætte næringsstof, der findes”, forklarer Jeppe Matthiessen.
”Frikadeller med kartofler, sovs og rødkål opfattes af mange ikke som lav energitæt mad. Men faktisk er helt almindelig dansk hjemmelavet mad i en anden boldgade end meget af den fastfood, vi spiser”, fortæller seniorrådgiver ved DTU Fødevareinstituttet Jeppe Matthiessen om vores opfattelse af dansk husmandskost.
”Hvis du spiser den samme mængde mad, får du betydeligt færre kalorier, når du spiser frikadeller med kartofler, sovs og rødkål end når du spiser pizza og burger med pommes frites, som er danskernes foretrukne fast food”, tilføjer han.
”Mæthed og nydelse påvirkes ikke, selvom energitætheden reduceres. At føle sig mæt er væsentligt, når vi spiser og derfor kan man ikke bare skære halvdelen af maden væk. Selvom det er en god idé at have fokus på portionsstørrelser, er det en mere farbar vej at reducere energitætheden, når man ønsker at begrænse kalorieindtaget”, forklarer Jeppe Matthiessen fra DTU Fødevareinstituttet.
Period14 Apr 2016

Media contributions

1

Media contributions

  • TitleEnergitæthed i måltider
    Media name/outletPolitiken
    Media typeWeb
    Date14/04/2016
    Producer/AuthorLine Felholt
    PersonsJeppe Matthiessen