Energidrikke

Press/Media: Press / Media

Description

Informeret om hvad den videnskabelige litteratur siger om den akutte effekt af energidrikke og koffein på puls og blodtryk. Har herudover kommenteret på projektet om energidrikke, der ligger bag artiklen ”Forskerspire: Red Bull er ikke godt for min families blodtryk”, hvor 9-årige Noah Rasmussen er gået videnskabeligt til værks og har fundet ud af, at energidrik får pulsen til at stige hos hans far, mor, søster og ham selv.
Ernæringsforsker Jeppe Matthiessen fra DTU Fødevareinstituttet, der selv har været med til at undersøge danskernes indtag af energidrikke, har læst Noahs videnskabelige rapport og er imponeret over hans forsøg.
»Det er åbenlyst, at Noah har forskertalent, og jeg håber, han fortsætter i samme spor, så han kan være med til at fremme folkesundheden i Danmark«, siger Jeppe Matthiessen.
Salget af energidrikke i Danmark er næsten tredoblet i løbet af de seneste år fra cirka 4 millioner liter i 2010 til godt 11 millioner liter i 2013. En aktuel undersøgelse fra DTU Fødevareinstituttet viser, at hvert femte barn mellem 10-14 år, der drikker energidrikke, får for meget koffein.
Bivirkningerne ved et for højt indtag af koffein er: Forstyrret hjerterytme, forhøjet blodtryk, hjertebanken, åndenød, mavepine, angst, nervøsitet, søvnbesvær og i værste fald hjertestop (Kilde: DTU Fødevareinstituttet)

Subject

Energidrikke

Period16 Apr 2015

Media contributions

1

Media contributions

 • TitleEnergidrikke
  Media name/outletPolitiken
  Media typePrint
  Date16/04/2015
  Producer/AuthorLasse Foghsgaard
  PersonsJeppe Matthiessen