Energidrik

Press/Media: Press / Media

Description

”Typisk får man mildere bivirkninger som søvnbesvær, rastløshed og hjertebanken. Men det er klart, hvis man har et meget højt indtag i en længere periode, så kan man formentligt godt få mere alvorlige bivirkninger,” siger han og henviser til en teenager, der i en undersøgelse af energidrikke fortalte, at han ikke kunne mærke sine fingerspidser efter at have drukket mange energidrikke i en længere periode.
”Energidrik er sødere end sodavand, så derfor får man mere sukker, når man drikker energidrikke end sodavand. DTU Fødevareinstituttets undersøgelse af energidrikke i Danmark viser, at den ekstremt søde smag tiltaler mange børn og var et af hovedargumenterne, når man spurgte børn, om hvorfor de drak energidrik.”
”For gravide og ammende er der øget risiko for væksthæmning for foster/barn og for spontane aborter, når man indtager mere end 200 mg koffein per dag. Det svarer til at drikke lidt over en halv liter energidrik om dagen. Man skal derfor ikke drikke energidrikke, hvis man planlægger at blive gravid og vil sit barns bedste.

Subject

Energidrik

Period22 Jan 2016

Media contributions

1

Media contributions

 • TitleEnergidrik
  Media name/outletBT
  Media typeWeb
  Date22/01/2016
  Producer/AuthorBo Poulsen
  PersonsJeppe Matthiessen