Press/Media: Press / Media

Description

Journalisten spurgte om anbefalinger for valg af emballager til madpakker og hvad der kan være kritisk rent emballagemæssigt. Jeg gav følgende generelle informationer:

Almindelige madkasser af polypropylen (PP) eller polyethylen (PE) plast er et godt og sikkert valg. Visse produkter kan evt. være lavet af melamin plast. Man skal være opmærksom på, at når denne plast ældes vil plasten nedbrydes, hvilket kan medfører en øget afgivelse af de oprindelige udgangsstoffer. Gammel plast (særligt af denne type) skal derfor kasseres. Muligvis kan polycarbonat plast (PC), der fremstilles ud fra bisphenol A (hormonforstyrrende) også bruges til visse beholdere og flasker. For at undgå eksponering af bisphenol A kan man være opmærksom på at undgå materialer af PC. Hvis der bruges metal drikkedunke kan disse være lakeret på indersiden, f.eks. med en epoxylak som fremstilles ud fra bisphenol A. Man bør sikre sig at flasken er mærket som bispehol A fri. Mange plast drikkedunke er lavet af PP og PE plast. Her kan der være problemer med ubehageligt lugt og afgivelse af smag til indholdet i flasken.
Når der bruges madpapir bør der vælges svanemærkede produkter, hvor indholdet af kemiske stoffer er lavt (herunder uden indhold af fluorerede stoffer). Jeg henviste til Coop, der har udfaset/udfaser brugen af fluorerede stoffer i papir emballager. Anbefalede ham også at tale med Xenia Trier om dette, når hun er tilbage fra ferie i næste uge. Aluminiums folie er ikke egnet til sure fødevare (skåret frugt, syltede agurker mm) da syren opløser aluminium (Al) og vil føre til afgivelse af Al til fødevaren. Jeg nævnte også at Al er uheldig at bruge ud fra et miljømæssigt og ressourcemæssigt syn. Henviste ham til DTU Management for evt. mere information herom.

Subject

Madpakker – og emballage
Period4 Aug 2015

Media contributions

1

Media contributions

 • TitleMadpakker – og emballage
  Media name/outletTV2
  Media typeTelevision
  Date04/08/2015
  Producer/AuthorChristian Sejer Rasmussen
  PersonsGitte Alsing Pedersen