Press/Media: Press / Media

Description

På DTU Fødevareinstituttet overvåger man løbende brugen af kosttilskud i.
Seneste opgørelse fra 2013 viser blandt andet, at mellem fem og ti procent af danskerne tager plantebaserede kosttilskud, der ofte er rige på antioxidanter, som for eksempel hvidløg-, ginseng- eller grøn te-tabletter, ingefær-piller samt andre urtetilskud. De fleste tager de plantebaserede tilskud dagligt.
Derudover er multivitaminpiller, der blandt andet også indeholder antioxidanter såsom c- og e-vitamin, »særdeles udbredt« fremgår det af opgørelsen. 64 procent af alle voksne over 18 år tager multivitamintilskud dagligt.
Sisse Fagt er seniorrådgiver ved instituttet og én af personerne bag opgørelsen. Hun pointerer, at det kan være svært at afgøre præcist i hvor høj grad, danskerne fylder sig med rene antioxidanttilskud, da der ikke findes separate analyser for denne gruppe.
Dog vurderer hun, at indtaget af antioxidanter sandsynligvis er udbredt blandt danskerne, da over halvdelen af alle voksne dagligt tager multivitamintilskud.
»Da netop multivitaminer er så udbredte, så er det klart, at alle i den gruppe får antioxidanter gennem fx vitamin C«, siger Sisse Fagt.

Subject

Danskernes brug af kosttildkud
Period20 Oct 2015

Media contributions

1

Media contributions

  • TitleDanskernes brug af kosttildkud
    Media name/outletPolitiken
    Media typePrint
    Date20/10/2015
    Producer/AuthorEva Lange
    PersonsSisse Fagt