Danskernes madvaner

Press/Media: Press / Media

Description

Sisse Fagt, der er seniorrådgiver ved DTU Fødevareinstituttet har gennem en længere årrække gransket danskernes madvaner og instituttets undersøgelser afslører også, at danskerne er meget traditionsbevidste i deres madvaner. Hun forklarer resultaterne således:
- Kostvanerne er i konstant forandring. Først og fremmest spiser vi jo den mad vi godt kan lide, men vi vælger også den mad, der skaber eller genskaber gode minder. Har vi f.eks. været til hyggelige middage hos mormor med and, kartofler, brun sovs og rødkål – så forbinder vi maden med hygge og får lyst til at genskabe situationen i håb om flere gode stunder med venner og familie.
Om dette siger Sisse Fagt:
- Meget tyder på, at de traditionsrige retter er kommet for at blive. Men vi er ikke bange for med tiden at udvikle retterne, med eksempelvis nyt tilbehør eller ingredienser fra rejser vi har været på.

Subject

Danskernes madvaner

Period10 Nov 2015

Media contributions

1

Media contributions

  • TitleDanskernes madvaner
    Media name/outletDR
    Media typeTelevision
    Date10/11/2015
    Producer/AuthorChristina Øager
    PersonsSisse Fagt