Press/Media: Press / Media

Description

Danskerne skal lave mere mad sammen, vi skal spise mere sammen, vi skal slukke for TVet når vi spiser og i det hele taget skal vi have en bedre madkultur. Det er den erklærede målsætning for Fødevareminister Dan Jørgensen, der nu har nedsat en »måltidstænketank«, som skal tænke tanker om at forbedre de danske familiers måltidskultur.
Men selvom den danske måltidskultur skulle trænge til forbedring, er det ikke et behov, der helt akut trænger sig på. Vores måltidsvaner har været uændrede i årtier.
»Der er ingen tegn på, at vi spiser væsentligt mindre aftensmad sammen nu end vi gjorde tidligere. Vi har data tilbage fra 1995 og der er ingen bevægelser i dem. « siger Sisse Fagt, seniorrådgiver i Afdeling for Ernæring på DTU Fødevareinstituttet, der har udført de store kostundersøgelser, hvor danske husstande registrerer både hvad de spiser og drikker i en uge og om de har spist det enkelte måltid alene eller sammen med andre samt svarer på hvor tit de spiser sammen.
»Det er typisk de unge, der ofte spiser alene. Når de så bliver ældre og stifter familie, begynder de naturligt nok at spise mere sammen med andre«, siger Sisse Fagt, der understreger at mange danskere stadig spiser forkert og for usundt
»Der er altid plads til forbedring, men det går den rigtige vej på nogle punkter, og vi spiser i hvert fald sammen. Der er ikke tegn på, at aftensmåltidet er ved at falde fra hinanden,« siger Sisse Fagt.

Subject

Danskernes måltidsvaner
Period8 Sep 2014

Media contributions

1

Media contributions

  • TitleDanskernes måltidsvaner
    Media name/outletBerlingske Tidende
    Media typePrint
    Date08/09/2014
    Producer/AuthorMarianne Fajstrup
    PersonsSisse Fagt