Press/Media: Press / Media

Description

”Hvis overvægtsudviklingen blandt danske kvinder fortsætter, vil det også snart være mere almindeligt som kvinde i Danmark at være overvægtig end at være normalvægtig,” siger seniorrådgiver Jeppe Matthiessen fra DTU Fødevareinstituttet med henvisning til, at danske mænd hidtil har været de mest overvægtige.”
”Han er selv overrasket over den forskellige overvægtsudvikling, der ses blandt kvinder og mænd og har søgt efter forklaringer på den utvetydige tendens. Formentlig skyldes en del af udviklingen kombinationen af mindre aktiv transport, mere fed mad og mere tid foran computeren, hvor Facebook er blevet en af danskernes foretrukne tidsfordriv, mener Jeppe Matthiessen.”
"Faldet i aktivitet i den pågældende periode er markant blandt kvinder, og det kan være en medvirkende grund til, at kvinderne er blevet mere overvægtige," siger Jeppe Matthiessen.
"Vi spiser for meget fedtrig mad som f.eks. kød og ost. Fastfoodmåltider som pizza, burger og pølser samt ”tomme kalorier” fra slik, chokolade, kager, is, chips m.m. bidrager også til kostens høje energitæthed," siger Jeppe Mathiessen.

Subject

Overvægtsudviklingen blandt voksne danskere
Period1 Oct 2015

Media contributions

1

Media contributions

 • TitleOvervægtsudviklingen blandt voksne danskere
  Media name/outletJyllands-Posten
  Media typePrint
  Date01/10/2015
  Producer/AuthorMorten Zahle
  PersonsJeppe Matthiessen