Press/Media: Press / Media

Description

At kød er en del af måltidet, er en meget fasttømret tradition i vores madkultur, og derfor vil der gå lang tid, før helt kødfri dage bliver mainstream i Danmark, mener Sisse Fagt.

»Mange har stadig den opfattelse, at et godt, varmt måltid består af kød, grønt og stivelse – som kartofler. Danskerne har ikke taget rødbede- og selleribøffer til sig endnu, og der vil gå en rum tid, før vi lægger noget andet end spegepølse og leverpostej på rugbrødet,« siger hun.

Det er især kvinder, der har skåret ned på kødet de seneste år, viser undersøgelsen fra YouGov.

Det overrasker ikke seniorrådgiver Sisse Fagt fra DTU Fødevareinstituttet, der gennem en årrække har undersøgt danskernes kostvaner.
»Typisk starter nye trends blandt unge i storbyen. De er firstmovers. Og når det handler om sundhed, rykker kvinder før mænd,« siger hun.
Period10 May 2016

Media contributions

1

Media contributions

  • TitleKødfri tendens
    Media name/outletSøndagsavisen
    Media typeWeb
    Date10/05/2016
    Producer/AuthorLouise Poulsen
    PersonsSisse Fagt