Description

Seniorrådgiver Kirsten Pilegaard har bidraget med baggrundviden om definitionen på te:

Med te menes en drik, et udtræk, fremstillet ved at overhælde blade fra den plante, som på dansk heder te og som har det videnskabelige navn Camellia sinensis, med varmt/kogende vand.

Hvis man hælder varmt/kogende vand på plantedele fra alle mulige andre planter fremstiller man "urtete" evt. navngivet efter den plante man bruger f.eks. myntete eller kamillete.

De egenskaber (gavnlige som evt. skadelige) man får af sit udtræk, skyldes de indholdsstoffer, der er trukket ud i den færdige drik. Da forskellige planter har forskellige indholdsstoffer, vil forskellige teer f.eks. af te, kamille, rooibos, mynte evt. have forskellige effekter (hvis de har nogen effekt).

Period2 Oct 2020

Media coverage

1

Media coverage

  • TitleDefinition af hvad te
    Degree of recognitionNational
    Media name/outletRitzau
    Media typeWeb
    CountryDenmark
    Date02/10/2020
    Producer/AuthorAnna Raabæk
    PersonsKirsten Pilegaard