• Anna Charlotte Schultz

Press/Media: Press / Media

Description

TV2 henvendte sig vedr tidligere pressemeddelelse ”Ny metode afslører hvor virus gemmer sig”, udsendt 12/7 2016. De påtænker at lave et lille indlæg til TV2 nyheder om tilstedeværelsen og anvendelsesmulighederne for denne metode. De vil forsøge at få fat på en børneinstitution, for at høre om de ku være interesseret i at medvirke som mulig aftager af sådanne virusanalyser for at tjekke hygiejnen og rengøringen af overfladerne i deres institution.
Jeg fortalte at vi havde optimeret metoden og anvendt den i børneinstitutioner til test af hvilke virus der fandtes på overfladerne i stuerne, køkkenet, toiletterne mm.
At metoden kunne implementeres i børneinstitutioner, hospitaler og catering-virksomheders egenkontrol program for at tjekke og sikre effektiv rengøring til minimering af virussmitte via overflader.
At virusanalyser endnu ikke var en del af lovpligtige analyser, grundet stadige udfordringer med at tolke på resultaterne, da vi ikke vidste om de påviste virus stadig var infektiøse eller om de havde mistet deres evne til infektion grundet nedbrydning efter tid.
At vi var specielt interesseret i de fødevarebårne virus, der gir roskildesyge og leverbetændelse, fordi det er de virus der hyppigst forbindes med smitte via fødevarer og miljøet, og ikke altid nedbrydes af de gængse rengøringsmidler der benyttes i institutioner.
TV2 vil vende tilbage i morgen formiddag (17/8) med henblik på evt. besøg i lab og interview til TV2 nyheder.

Subject

Testmetode af virus på overflader
Period16 Aug 2016

Media contributions

1

Media contributions

 • TitleTestmetode af virus på overflader
  Media name/outletTV2
  Media typeTelevision
  Date16/08/2016
  Producer/AuthorJon Mikkelsen
  PersonsAnna Charlotte Schultz