Press/Media: Press / Media

Description

Opfølgning på Listeria-udbrud:
”Hvorfor sekvenstyper I ikke bare alle Listeria isolater fra fødevarer?”

Baggrund for pilot projekt – ny metode, som vi i udviklingssammenhæng har initieret brugen af. Sekventering er en kendt metodik – vi prøver for første gang i DK at bruge de (næsten) on-line og skal lære af processen. Eksempel på samarbejdet på tværs af sektorer og forskning/myndigheder. Har forklaret baggrund for forsinkelse – både i pilotprojektet (nystartet) forsinkelse i laboratoriediagnostik, human inkubationsperiode mm.
Henvist til SSI i forhold til det konkrete flow i projektet.
Erfaringen herfra vil efterfølgende blive brugt i forbindelse med fremtidig strategi for typning, overvågning og udbrudseftersporing.
Listeria valgt som ’case’ fordi det var overskueligt i omfang, og udviklingsindsatsen kunne prioriteres indenfor eksisterende ressourcer.
Forklaret mulighed for udbrudseftersporing - epidemiologi vs. mikrobiologi/typning.
Typning forudsætter isolater – isolater forudsætter undersøgelser af fødevarer. Henvist til FVST vedr. fastlæggelse af offentlige kontrolprogrammer til verifikation af virksomheders egenkontrol
Kort forklaret mulige perspektiver ved øget brug af WGS i public health sammenhænge. Fortalt om WGS som ’hot issue’ også generelt i mikrobiologien.

Subject

Listeria-udbrud, WGS typning
Period13 Aug 2014

Media contributions

1

Media contributions

 • TitleListeria-udbrud, WGS typning
  Media name/outletBerlingske Tidende
  Media typePrint
  Date13/08/2014
  Producer/AuthorMarianne Svejstrup
  PersonsDorte Lau Baggesen