Press/Media: Press / Media

Description

Økologisk, håndlavet, autentisk italiensk. Med fuldkorn, rucola eller grillede peberfrugter. Og selvfølgelig bagt i stenovn, over åben ild eller i original pizzaovn opvarmet med bøge- og egetræ.
Beskrivelserne af de testede gourmet-pizzaer giver let indtryk af, at vi med dem får et lidt grønnere og sundere måltid, end hvis vi snupper pizzabagerens eller supermarkedets billigste. Men gourmet handler ikke om sundhed.
»Det er muligt, de smager bedre, men pizza er pizza, hvilket vil sige et kalorierigt, fedt og salt måltid. Det skal der mere end en stump peberfrugt til at ændre på«, siger seniorrådgiver Sisse Fagt fra DTU Fødevareinstituttet med henvisning til en undersøgelse af danskernes foretrukne fastfood-type fra 2006.
Undersøgelsen viser, at frisklavede købepizzaer stort set alle indeholder omkring 250 kalorier per 100 gram, uanset om det er en simpel Margarita blot med tomat og ost eller en med mere fyld. Dette har ikke ændret sig væsentligt.
Frosne pizzaer fra supermarkedet indeholder ofte lindt mindre ost, men billedet er stadig jævnt. De testede gourmet-pizzaer til mellem 62 og 86,81 kroner kiloet, indeholder mellem 224 og 245 kalorier per 100 gram – et spænd, som den billigste til 24.50 kroner kiloet fra en nærliggende discountbutik med 239 kalorier per 100 gram holder sig inden for.
Bagningen og det lave vandindhold er med til at gøre spisen meget energitæt, så hvis man vil forsøge at gøre det populære måltid lidt sundere, kan man følge Fødevarestyrelsens råd, som ikke handler om type, men om mængde:
»Fødevarestyrelsen anbefaler at man deler en pizza i stedet for at spise en hel og laver noget salat eller spiser noget groft grønt til. Og lad for himlens skyld være med at drysse mere ost på«, siger Sisse Fagt.

Subject

Gourmetpizza og sundhed
Period15 Jun 2016

Media contributions

1

Media contributions

  • TitleGourmetpizza og sundhed
    Media name/outletPolitiken
    Media typeWeb
    Date15/06/2016
    Producer/AuthorAnnemette Grundtvig
    PersonsSisse Fagt