Anvendelsen af chlorpyrifos bliver begrænset i en række afgrøder, men hvorfor ikke citrus?

Press/Media: Press / Media

Description

Seniorrådgiver Bodil Hamborg Jensen har forklaret, at efter regelændringen må chlorpyrifos stadig bruges på citrusfrugter, fordi risikovurderingen af indtaget benytter en processingfaktor. Det skyldes at omkring 90% af stoffet vil sidde i skrællen, og derved er der kun 10%, der trænger ind i pulpen, som er den man spiser. Hvis skrællen bruges, vil man indtage meget mindre mængde, end man vil af f.eks. en appelsin.

Subject

Chlorpyrifos. Anvendelsen bliver begrænset i en række afgrøder, men hvorfor ikke citrus.

Period19 Nov 2015

Media contributions

1

Media contributions

  • TitleChlorpyrifos. Anvendelsen bliver begrænset i en række afgrøder, men hvorfor ikke citrus.
    Media name/outletMadmagasinet Økologisk
    Media typePrint
    Date19/11/2015
    Producer/AuthorPeter Nordholm Andersen
    PersonsBodil Hamborg Jensen