I EU har man vedtaget, at æg har en holdbarhed på 28 dage, fra det er lagt.
Uden for EU er der masser af lande, hvor holdbarheden er fire måneder.
»Der er rigtig meget kontrol af salmonella i EU og Danmark, og vi har ikke særlig meget salmonella. Op til grænsen på 28 dage kan man bruge ægget til hvad som helst. Og i Danmark er forekomsten af salmonella så lav, at det giver mening også at spise ægget efter 28 dage,« forklarer Tine Hald.
Vil man være sikker på at undgå salmonella, kan man anvende æg efter 'bedst før'-datoen til retter, hvor de varmebehandles, understreger Tine Hald:
»Dog falder kvaliteten. Man skal kigge efter, om ægget lugter, og man skal se på om blomme og hvide er begyndt at flyde sammen. Det er ikke, fordi det er farligt, hvis det er flydt sammen, det viser bare, at kvaliteten ikke er så god, fordi ægget ikke længere er helt friskt.«
Kilde: BT