Description

”Tang var en del oppe at vende i 70’erne, men så døde det, fordi man kun havde fokus på at lave bioenergi af det. Men for omkring fem år siden begyndte man for alvor at forske i tang igen. Og nu begynder der at komme resultater hjem på optimering af ekstraktion af forskellige højværdistoffer. I de nye og kommende projekter tror jeg, vi vil se flere og mere spændende resultater.”
Mens algerevolutionen endnu er på tegnebrættet i Danmark, så er asiaterne allerede i fuld gang med produktionen. Susan L. Holdt fortæller:

”Kina og Japan har været fremme på dyrkningsdelen i mange år. De er også længere fremme, end vi er, inden for bioraffinering (OK?). Men nu har jeg været derude nogle gange, og det er lidt svært at blive klog på dem (OK?). Hvor meget af det der er multiekstraktion, er jeg for eksempel ikke sikker på. For det er svært at finde deres resultater i litteraturen. De gør de bare. Og når de endelig publicerer noget, så gør de det på kinesisk. De behøver ikke at fortælle alle andre om, hvad de går og laver.”

Subject

Alger er fremtidens biofabrikker

Period1 Jul 2015

Media contributions

1

Media contributions

 • TitleAlger er fremtidens biofabrikker
  Media name/outletingenioren.dk
  Media typeWeb
  Date01/07/2015
  Producer/AuthorThomas Møller Larsen
  PersonsSusan Løvstad Holdt