Description

"Ifølge seniorforsker Anja Pia Biltoft-Jensen fra DTU Fødevareinstituttet er der ingen grund til at se sig sur på svinekødet, når man skal vælge, hvad man skal have til aftensmad. Der er både fordele og ulemper ved at spise kød uanset hvilken type det er.

Fordelene ved kød generelt er at det bidrager væsentligt vitaminer, mineraler og proteiner. Ulemperne er at det også bidrager med mættet fedt, som vi helst ikke skal have for meget af.

»Det gælder om at holde indtaget af mættet fedt nede, og derfor skal man vælge de magre udskæringer. Men man kan ligeså godt spise magre udskæringer fra svinekød som fra andet kød. Sammenligner man næringsværdien af kød fra firbenede dyr som okse, svin og lammekød, så kan man ligeså godt vælge den type kød, man godt kan lide, siger Anja Pia Biltoft-Jensen.

Ifølge Anja Pia Biltoft-Jensen er der endda udskæringer af svinekød, som er mere magre end kylling. Hvis du vil holde fedtet nede, så skal du tænke over, hvilken del af grisen, du sætter tænderne i.

Anja Pia Biltoft-Jensen tilføjer dog, at man ikke skal overdrive sit kødforbrug fra firbenede dy – lige meget hvilket dyr, man foretrækker at spise – da nogle rapporter fra internationale kræftorganisationer antyder, at overforbrug af kød, især forarbejdet kød som fx bacon, pølser og pålæg, kan øge risikoen for tarmkræft."
Period11 Feb 2016

Media contributions

1

Media contributions

  • TitleSvinekød og sundhed
    Media name/outletvidenskab.dk
    Media typeWeb
    Date11/02/2016
    Producer/AuthorSedsel Brøndum Lange
    PersonsAnja Pia Biltoft-Jensen