Press/Media: Press / Media

Description

Journalisten kunne ikke forstå, at man stadigvæk må bruge chlorpyrifos på citrusfrugter, når stoffet bliver forbudt i en række andre afgrøder som æbler og pærer. Jeg forklarede, at det er fordi, der i risikovurderingen af indtaget kan bruges en processingfaktor, da omkring 90 % vil sidde i skrællen, og derved er der kun 10 %, der trænger ind i pulpen, som er den man spiser. Hvis skrællen bruges, vil man indtage meget mindre mængde, end man vil af f.eks. en appelsin. Han spurgte også til om det er Grandjeans forskning, der er skyld i at grænseværdierne sættes ned. Jeg sagde, at der var kommet nye toksikologiske undersøgelser, der viser at stoffet er mere toksisk end hidtil antaget. Disse data er vurderet af RMS og EFSA, og på denne baggrund er referenceværdierne ADI og ARfD blevet sat væsentlig ned, og derfor har det været nødvendigt at forbyde stoffet i en række afgrøder. Jeg mener dog ikke, det er Granjeans undersøgelser, der ligger til grund herfor.

Subject

Chlorpyrifos. Anvendelsen bliver begrænset i en række afgrøder, men hvorfor ikke citrus.
Period19 Nov 2015

Media contributions

1

Media contributions

  • TitleChlorpyrifos. Anvendelsen bliver begrænset i en række afgrøder, men hvorfor ikke citrus.
    Media name/outletMadmagasinet Økologisk
    Media typePrint
    Date19/11/2015
    Producer/AuthorPeter Nordholm Andersen
    PersonsBodil Hamborg Jensen