Description

Generelle spørgsmål til fluorstoffer i emballage, hvorfor bruges de, per vs. polyfluorerede stoffer, papir og pap emballager som særligt har fluorstoffer (fastfood, mikrobølgeovnspopcornsposer, muffinforme, kage forme, emballager til langtidsopbevaring af fede fødevarer fx brød og kageblandinger, smørrebrøds- og mellemlægspapir). Non-stick pander har en fluorpolymer på kan også indeholde små indhold af fluorstoffer (dispergeringsmidler) der kan frigives: Her kan man koge panden af med lidt vand og bagepulver et par gange, og så er der ikke mere af de residuale fluorstoffer i – man skal dog ikke overophede sin pande, for så kan den frigive skadelige fluorstoffer. Nævnte at imprægneringsmidler til tøj og sko og møbler kan være andre kilder, og at man kan efterspørge dem uden fluorstoffer i. Nævnte at COOP har udfaset fluorstoffer i deres produkter i Norden – henviste til Malene Teller Blume fra COOP.
Nævnte at vi laver en kontrolkampagne for Mattilsynet som jeg tænker at de offentliggør i starten af næste år. Henviste til Grimur Olafsson fra Mattilsynet, Anne-Marie Vinggaard for toksikologi, Philippe Grandjean for immunotoks studier på færøske børn, Dorte Herzke fra NILU for indhold af fluorstoffer i fisk i Norge.

Artikel på nettet: http://politiken.dk/forbrugogliv/forbrug/forbrugersikkerhed/ECE2886999/30-oere-mere-og-saa-faar-du-pizza-uden-fluorstoffer/

Subject

Fluorstoffer i mademballage, mad og andre kilder, Norge, Mattilsynet
Period21 Oct 2015

Media contributions

1

Media contributions

 • TitleFluorstoffer i mademballage, mad og andre kilder, Norge, Mattilsynet
  Media name/outletDagbladet, Norge
  Media typePrint
  Date21/10/2015
  Producer/AuthorJorun Garden
  PersonsXenia Trier