Press/Media: Press / Media

Description

51 pct. af 18-29-årige har gjort sig umage for at spise mere protein til daglig og særligt lavindkomstgrupperne trækker for, hvilket indikerer at særligt studerende går op i at få en proteinholdig kost på tallerkenen. Det viser en befolkningsundersøgelse lavet af Norstat for Landbrug & Fødevarer. At unge er glade for protein kommer ikke som noget stor nyhed for DTU Fødevareinstituttet, der i foråret udgav "Danskernes kostvaner 2011-2013". Rapporten underbyggede at både kvinder og mænd er glade for protein, men også at det særligt er unge mænd, der spiser mere protein end piger. "De unge tager generelt trends det sig før andre, og der er virkelig en proteintrend i disse år. Mens de ældre aldersgrupper stort set spiser, hvad de plejer, forholder det sig anderledes med de unge. Der er mange, der dyrker sport, og jeg er chokeret over, hvor meget proteinfokus, der er med drikke, barer og andet i fitnesscentre. Det virker jo som om, man falder om eller slet ikke kan restituere, hvis man ikke får protein lige efter motion," siger Sisse Fagt, Seniorrådgiver på DTU Fødevareinstituttet. Grundlæggende er der dog ingen grund til at være bange for niveauet, for selv om flertallet af unge ikke er i fare for at få for lidt protein, er der også lang vej op til at få for meget, som det ser ud i øjeblikket. Vi er ikke deroppe hvor alarmklokkerne ringer, for der er ret brede tolerancegrænser, men vi følger med i det her. Det vigtige at slå fast er, at danskerne, og det gælder også unge, ikke har brug for mere protein, fordi vi får det igennem kosten til daglig - særligt animalske kilder som kød, æg og mejeriprodukter indeholder meget protein,” siger Sisse Fagt.

Subject

Unges forhold til protein og kulhydrat
Period6 Jul 2015

Media contributions

1

Media contributions

  • TitleUnges forhold til protein og kulhydrat
    Media name/outletFood Culture
    Media typeWeb
    Date06/07/2015
    Producer/AuthorChristian Erin-Madsen
    PersonsSisse Fagt