Description

Hermed tekst:
Kunne have forhindret spredning
Frank Aarestrup og forskergruppens kongstanke var, at man skulle forhindre spredningen af svine-MRSA ved at gå til ondets rod og begrænse udbredelse direkte fra avlsgårdene.
”Det har vi anbefalet helt fra vi begyndte at få kendskab til svine-mrsa i 2007”, siger Frank Aarestrup.
I 2008 fandt man ved en stikprøve 0 procent MRSA smittede avlsgrise. I 2014 fandt man 63 procent MRSA smittede i avlstoppen, ifølge DR Dokumentar. Men i dette spring mellem 2008 og 2014 anbefalede Aarestrup gentagne gange i rapporter til Fødevarestyrelsen, at man undersøgte avlsgrisene for netop at forhindre, at smitten spredte sig.
”Hvis vi tidligere havde fået et overblik, kunne vi have forsøgt at forhindre MRSA-smitte fra selve avlsgårdene, og så tror jeg, at man kunne have forhindre udbredelsen markant”, siger professor Frank Aarestrup.
Fødevarestyrelsens henvendelser fik ikke konsekvenser for Aarestrup.
”Jeg fik ved en enkelt lejlighed at vide, at Fødevarestyrelsen havde forsøgt at presse Jørgen Schlundt og DTU til at forhindre mig i at udtale mig, men det fik ingen negative konsekvenser for mig. Faktisk var det i de år jeg fik en lønforhøjelse og blev indstillet til ridderkorset, så jeg har ingen fornemmelse af, at der blev givet efter for pression”, siger Frank Aarestrup.

Subject

MRSA
Period14 Sep 2016

Media contributions

1

Media contributions

 • TitleMRSA
  Media name/outletPolitiken
  Media typePrint
  Date14/09/2016
  Producer/AuthorMaj Bak Madsen
  PersonsFrank Møller Aarestrup