Press/Media: Press / Media

Description

Jeg vedhæfter min e-mail korrespondance med journalisten.

Fra: Faton Nesimi [mailto:Faton.Nesimi@eb.dk]
Sendt: 6. november 2014 14:45
Til: Kirsten Pilegaard
Emne: SV: Citat

Hej Kirsten

Mange tak for din mail.

Jeg har desværre slet ikke så meget plads i min artikel. Derfor er det vigtigt, at dine pointer kommer frem. Jeg har rettet det til.

Derfor vil jeg skrive således:
Det er Fødevareinstituttet på DTU, som vurderer risikoen ved nogle af ingredienserne i produkterne for Fødevarestyrelsen. Og også her er man bekymret for de livsfarlige piller.
– Vi ved, at nogle af indholdsstofferene i produkterne er meget farlige og kan have voldsomme virkninger. Derfor er det bekymrende, at de sælges på hjemmesider, som forbrugerne kan opfatte som danske, siger seniorrådgiver Kirsten Pilegaard.

Fra: Kirsten Pilegaard [mailto:kpil@food.dtu.dk]
Sendt: 6. november 2014 14:38
Til: Faton Nesimi
Emne: SV: Citat

Hej Faton.

Jeg har ændret lidt både i brødteksten og gjort eksemplerne mere konkrete i citatet nedenfor. Du kan ikke se alle mine rettelser for jeg skulle måske have brugt ”vis ændringer”.

For det første til baggrunden. DTU Fødevareinstituttet har ikke vurderet sikkerheden af alle de kosttilskudsingredienser f.eks. plantedele eller ekstrakter af planter, som indgår i et kosttilskud. Det er producentens ansvar, at ingredienser i kosttilskud er uskadelige. Vi har kun set på en mindre del typisk efter forespørgsel fra Fødevarestyrelsen eller fordi vi selv er blevet opmærksom på en ingrediens f.eks. ved at læse videnskabelige artikler.
Fra: Faton Nesimi [mailto:Faton.Nesimi@eb.dk]
Sendt: 6. november 2014 14:05
Til: Kirsten Pilegaard
Emne: Citat
Hej Kirsten.

Det her er, hvad jeg vil citere dig for. Skriv eller ring, hvis der er noget.

Det er producentens ansvar, at ingredienser i kosttilskud er uskadelige.
Det er Fødevareinstituttet på DTU, som vurderer risikoen ved nogle af ingredienserne i produkterne for Fødevarestyrelsen. Og også her er man bekymret for de livsfarlige piller.
– Vi har bl.a. set indehold af en plante, som aldrig har været spist af mennesker og som har forårsaget bevægelsesforstyrrelser og påvirket frugtbarheden hos kvæg. I andre tilfælde har man tilsat et gammelt afregistreret lægemiddel, som kun blev brugt i næsedråber. Her er der i udlandet set blodpropper eller hjerneblødninger hos mennesker. Så vi ved, at nogle af indholdsstofferene i produkterne er meget farlige og kan have voldsomme virkninger. Derfor er det bekymrende, at de sælges på hjemmesider, som forbrugerne kan opfatte som danske, siger seniorrådgiver Kirsten Pilegaard.


Vh
Faton Nesimi
Journalist, Ekstra Bladet
33 47 21 93

Subject

Internetsalg af farlige kosttilskud på Internettet.
Period6 Nov 2014

Media contributions

1

Media contributions

 • TitleInternetsalg af farlige kosttilskud på Internettet.
  Media name/outletEkstra Bladet
  Media typePrint
  Date06/11/2014
  Producer/AuthorFaton Nesimi
  PersonsKirsten Pilegaard