• Agnes N. Pedersen

Press/Media: Press / Media

Description

I gennemsnit får danskerne et kvart æg om dagen, inklusiv de æg vi spiser som ingrediens i købekager, mayonnaise og andre produkter. Det viser den store undersøgelse af danskernes kostvaner fra 2003-2008 fra DTU Fødevareinstituttet.
»Danskerne er ikke storspisere af æg, og der er ikke de store forskelle, hverken kønsmæssigt eller aldersmæssigt. Voksne spiser lidt mere æg end børnene. Kvinder har et lidt højere indhold af æg i kosten end mænd,« siger Agnes N. Pedersen, seniorrådgiver ved afdelingen for ernæring på DTU Fødevareinstituttet, der er på vej med en ny stor kostundersøgelse.
Omregnet til energi får vi omkring 1 procent af vores kalorier fra æg, men fordi de er så fulde af protein får vi i gennemsnit tre procent af vores proteiner fra æg. Det er stadig meget lidt i den store sammenhæng,.
»I slutningen af 70erne var der meget snak om kolesterol og så kom salmonellaen. Hvor meget det har betydet i tal kan jeg ikke sige med udgangspunkt i min forskning. Men der har været en regulær æggeforskrækkelse og den kan man forestille sig er ved at fortage sig. Der har været en debat om proteiner, og man har fået et mere fornuftigt forhold til kostens kolesterol,« siger Agnes N. Pedersen

Subject

Danskernes indtag af æg
Period14 Nov 2014

Media contributions

1

Media contributions

  • TitleDanskernes indtag af æg
    Media name/outletBerlingske Tidende
    Media typePrint
    Date14/11/2014
    Producer/AuthorMarianne Fajstrup
    PersonsAgnes N. Pedersen