• Jørn Smedsgaard

Press/Media: Press / Media

Description

En artikel viser at hvaler har så højt indhold af pcb at de er truet af udryddelse – har det betydning for forbrugerne (der tænkes generelt ikke dem der spiser hvaler).

Nedenstående svar blev sendt per mail:
Det er ikke er område som vi ved specielt meget om – hvaler og delfiner indgår ikke i fødevareovervågning. Jeg har lige vendt det med en af mine kollegaer se herunder og vi har ikke noget der tyder på at niveauerne af pcb er stigende i miljøet. På den anden side er det ikke os der laver den slags overvågning. I rapporten “Chemical Contaminats 2004-2011” Chemical contaminants 2004-2011 der er en samling af alle danske fødevaredata for perioden kan du på side 57 ff se niveauerne fundet i fødevarer. Har du spørgsmål til de data kan du evt henvende dig til Tommy L. Cederberg (tlce@food.dtu.dk) eller Annette Petersen (annp@food.dtu.dk).

På dagens videnskab.dk er det blevet til:

Hos DTU Fødevareinstituttet mener man heller ikke, at det nye studie får implikationer for forbrugerne. I en mail til Videnskab.dk skriver instituttet, at der i Europa ikke er »et akut problem med de humane niveauer«, selvom blandt andet PCB stadig ligger på et niveau, hvor det »ville være ønskeligt med et lavere indhold.«

se http://videnskab.dk/miljo-naturvidenskab/forsker-pcb-kan-udrydde-spaekhuggeren-i-europa

Subject

Meget høje indhold af PCB fundet i hvaler.
Period12 Jan 2016

Media contributions

1

Media contributions

 • TitleMeget høje indhold af PCB fundet i hvaler.
  Media name/outletVidenskab.dk
  Media typeWeb
  Date12/01/2016
  Producer/AuthorCharlotte Price Persson
  PersonsJørn Smedsgaard