Press/Media: Press / Media

Description

Jeg fortalte om den historiske udvikling af salmonella handlingsplanerne, at det var pres fra mellemøsten og mediernes bevågenhed der i første omgang skubbede det igen.
Fortalte hvilke tiltag der blev gjort for at reducere salmonella: reduktion i forældreflokkene, indførsel af biosecurity, forbud mod at sælge kyllingekød fra salmonella pos flokke.
Fortalte at branchen selv dække udgifterne i dag. Fortalte at danmark aldrig havde vaccineret eller brugt kemikalier, gjorde opmærksom på at kemikalier i EU ikke var tilladt, at forbrugerne ikke vil have det.
Fortalte lidt om udviklingen i EU efter implementering af harmoniserede programmer, bla forbud mod salg af friske æg fra flokke med SE og ST.
Fortalte at jeg ikke er enig med de amerikanske myndigheder og producenter i at man ikke kan gøre noget, men at kylling selvfølgelig bliver dyrere, men at det ikke er dyrt at købe kylling i Danmark. Vi spiser det til dagligt.
Sagde at jeg meget gerne ville have et link, så jeg kan høre det igennem.

Under interviewet talte vi primært om den danske model. Efterfølgende har jeg skrevet til hende om de tiltag der bliver gjort i EU, da de amerikanske myndigheder og producenter afviser vores eksempel med at Danmark er et lille land de ikke kan sammenligne sig med. Har fortalt mere om de tiltag der er gjort i EU. Incl at EU består af 28 lande med forskellig national lovgivning, produktionssystemer, kultur mv. Sendte hende kort over prevalence i broilers i EU (2013) and graf med reduktionen i humane tilfælde sammen med egglægger prævalens, æg prævalens, udbrud relateret til egg (2007-2013).


Subject

Salmonella, fjerkræ, Danmark, EU, USA,
Period3 Aug 2015

Media contributions

1

Media contributions

 • TitleSalmonella, fjerkræ, Danmark, EU, USA,
  Media name/outletThe Takeaway | Reveal + Center for Investigative Reporting
  Media typeWeb
  Date03/08/2015
  Producer/AuthorJillian Weinberger
  PersonsBirgitte Helwigh