• Heddie Mejborn

Press/Media: Press / Media

Description

Journalisten har foreslået følgende citat:
I den nyeste udgave De Nordiske Næringsstofanbefalinger har man slækket på anbefalingerne, så fedtindholdet i kosten gerne må være lidt højere end tidligere.
»Det afgørende er, hvad det er for en type fedt, man spiser. Man skal holde igen med det mættede fedt, og hvis man vil øge sit fedtindtag, skal det være det umættede fedt fra planteolier, nødder etc. Man skal ikke tro, at man bare kan spise løs af alt muligt fedt, for én ting er vægttabet, noget andet er de sygdomme, der følger med, hvis man spiser for meget fedt, bl.a. diabetes og hjertekarsygdomme,« siger seniorrådgiver Heddie Mejborn, DTU Fødevareinstituttet.
Hun pointerer, at man kommer langt ved at følge de officielle danske kostråd.
»Det er til enhver tid min anbefaling, at man spiser efter de danske kostråd i stedet for at følge en slankekur,« siger Heddie Mejborn.

Hertil har jeg svaret:
Nu er det sådan, at mange danskere har et højt fedtindtag allerede, så de bør nok ikke øge deres fedtindtag, men hellere udskifte noget af det mættede fedt i deres kost med umættet fedt. Så måske er det mere korrekt at skrive:"Det afgørende er, hvad det er for en type fedt, man spiser. Mange danskere har allerede et højt fedtindtag. For dem vil det være en fordel at udskifte det mættede fedt med umættet fedt, som man får i planteoiler, nødder etc." Og så videre.

Den formulering har journalistenbrugt.

Subject

Forskellige typer af slankekure
Period30 Oct 2015

Media contributions

1

Media contributions

 • TitleForskellige typer af slankekure
  Media name/outletJyllandsposten og jp.dk
  Media typeWeb
  Date30/10/2015
  Producer/AuthorMORTEN ZAHLE
  PersonsHeddie Mejborn