Press/Media: Press / Media

Description

Journalisten spurgte, om det er farligt at spise frugt og grønt indeholdende pesticidrester. Jeg svarede, at det man finder i afgrøderne på det danske marked oftest er niveauer, der ligger under de fastsatte MRLer. I overvågningsrapporten 2004-2011 har vi beregnet, at det man finder i afgrøder på det danske marked ikke udgør en risiko for forbrugerne, heller ikke i forhold til vurdering af det kumulative indtag. AH spurgte ligeledes til, om man finder mindre mængder i danske afgrøder og hvis, hvorfor det er sådan. Jeg forklarede ham, at ved at spise danske afgrøder, hvor det er muligt, har vi ud fra de samme data beregnet, at man kan halvere sit pesticidindtag. Da vi passer meget på vores grundvand i DK, så kan der være pesticider, der ikke kan godkendes i DK pga. risiko for nedsivning til grundvandet. Ligeledes er det typisk heller ikke nødvendigt at bruge så store mængder i DK, som det kan være er i det sydlige EU. Jeg forklarede også, at hvis der kommer ny viden vedr. toksikologien for et stof, så kan MRLerne blive sat ned, eller stoffet kan helt blive forbudt at bruge. Ligeledes at stofferne gennemgår fornyelse hvert 10 år.

Subject

Pesticidrester i fødevarer, er det farligt
Period30 Aug 2016

Media contributions

1

Media contributions

  • TitlePesticidrester i fødevarer, er det farligt
    Media name/outletBT
    Media typeWeb
    Date30/08/2016
    Producer/AuthorAndreas Hovgaard
    PersonsBodil Hamborg Jensen