Description

En undersøgelse fra DTU Fødevareinstituttet (Børn og unges måltidsvaner) fandt, at 74 % af 11-14-årige børn spiser morgenmad alle dage i løbet af en uge, mens 15 % springer morgenmaden over 1 dag om ugen. De resterende 11 % springer morgenmaden over 2 eller flere dage om ugen. Bemærk at det ikke er muligt at skelne mellem hverdag og weekend.
Morgenmaden indeholder typisk hvedebrød med fedtstof og pålæg (fx chokopålæg og syltetøj) eller morgenmadscerealier (havregryn eller søde morgenmadscerealier) med mælkeprodukt. Morgenmaden indeholder stort set ingen frugt og grønt. En sund morgenmad kan fx bestå af groft brød med mager ost, lidt syltetøj, frugt og/eller grønt eller fx havregryn med frugt, evt. lidt sukker og et mælkeprodukt. Undersøgelsen er baseret på data fra 2005-08 og findes her: http://www.food.dtu.dk/Publikationer/Ernaering-og-kostvaner.
Period16 Feb 2016

Media contributions

1

Media contributions

  • TitleSkolebørns morgenmad
    Media name/outletFlensborg Avis
    Media typePrint
    Date16/02/2016
    Producer/AuthorLise Christoffersen
    PersonsLene Møller Christensen