• Ole Mejlholm

Press/Media: Press / Media

Description

Spørgsmål fra forbruger: ”Er der nogen risiko ved at lave kaviar af rogn fra ørred. Jeg bruger rogn fra nyfanget ørred. Jeg skolder rognen hurtigt, før jeg renser den, og derefter ligger den i saltlage i et par timer, bliver skyllet og er klar til brug”

Svar: ”Hvis der som nævnt er tale om en frisk fanget ørred vil sundhedsrisikoen ved at spise rognen være meget lille. Som udgangspunkt vil rognen være steril og derfor ikke indeholde parasitter, orm og/eller bakterier. Det er selvfølgelig vigtigt at fisken er rengjort grundigt inden rognen udtages således at man undgår overførsel af fx bakterier fra fisk til rogn. Da fersk rogn er et letfordærveligt produkt skal det opbevares på køl og helst spises samme dag”


Winnie From Thesbøl er ansat som konsulent på Samvirkes brevkasse

Subject

Spørgsmål om fiskerogn
Period22 Aug 2014

Media contributions

1

Media contributions

  • TitleSpørgsmål om fiskerogn
    Media name/outletForbrugerbladet Samvirke
    Media typePrint
    Date22/08/2014
    Producer/AuthorWinnie From Thesbøl
    PersonsOle Mejlholm