Description

Jeg er blevet spurgt om eventuelle problemer i forhold til anvendelse af zink til dyr. Jeg er citeret for følgende: »Der er tale om et potentielt, stort miljøproblem, som vi har valgt at lukke øjnene for. Jeg er bekymret for de miljømæssige konsekvenser, fordi det er så svært at komme af med,« siger professor Frank Aarestrup fra DTU Fødevareinstituttet. »Man kan ikke sige noget som helst godt om et stigende forbrug af et potentielt sundhedsskadeligt kemikalie.« Ifølge professor Frank Aarestrup fra DTU Fødevareinstituttet er zink potentielt et lige så stort problem som antibiotika. »Men det har vi valgt at lukke øjnene for,« siger han. Frank Aarestrup påpeger, at zink ikke blot skaber resistente bakterier, men også kan udvikle sig til et stort miljøproblem, fordi langt hovedparten havner i gyllen. Derefter bliver den spredt på markerne og videre i miljøet.
Period5 Feb 2017

Media contributions

1

Media contributions

  • TitleZinkforbrug i svin
    Media name/outletIngeniøren
    Media typeWeb
    Date05/02/2017
    Producer/AuthorMagnus Bredsdorf
    PersonsFrank Møller Aarestrup