• Charlotta Löfström

Press/Media: Press / Media

Description

Henviser til SSI vedr. hvornår de har taget WGS-metode i brug i deres overvågning, men nævner at i hvert fald brugt i 2014 og en del af 2013.
Fortalt om nyt projekt i samarbejde med FVST/SSI/DTU, som er opstartet i foråret 2014 hvor alle tilgængelige fødevare isolater undersøges løbende ved WGS på SSI og sammenlignes direkte med humane fund.
Oplyst at første fødevareisolater i projektet er sendt til sekventering i starten af juni 2014 og at SSI første gang udmeldte humane cases med udbrudstypen i slutningen af juni.

Angående WGS-metoden siger vi, at der sendes isolater fra os til SSI, og at det er SSI som klargører isolaterne til WGS og kører WGS på en MiSeq-maskine (journalisten spørger specifikt ind til maskinen). I øvrigt henviser vi til SSI for detaljer omkring metoden.

Fortalt om tidligere overvågning via PFGE som sandsynligvis også ville have kunnet opdaget og opklaret udbruddet. Dog sket hurtigere med WGS, men at det nye i projektet udover ny og hurtigere metode også er et set-up med løbende undersøgelse og sammenligning af fund, hvilket er helt essentielt.

På spørgsmål om hvad som kan have gjort at Listeria lige nu har kunnet opformere sig til høje niveauer i produktet henviser vi til FVST.


+ Gitte Sørensen

Subject

Listeria udbrud

Journalisten ønskede information om hvornår ny
metode (fuld genom-sekventering, WGS) er taget i brug i og hvor om udbruddet ville have været opklaret uden og/eller hvor hurtigere i forhold til tidligere
Period13 Aug 2014

Media contributions

1

Media contributions

 • TitleListeria udbrud
  Media name/outletIngeniøren
  Media typePrint
  Date13/08/2014
  Producer/AuthorThomas Djursing
  PersonsCharlotta Löfström